Клуб/Школа

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ) је социо-хуманитарна, спортска организација, основана 1969. године са циљем да организује спортско-рекреативне активности за особе са инвалидитетом града Београда.

ССОСИБ самостално или у партнерству са спортским клубовима особа са инвалидитетом организује спортска такмичења и спортске школе у којима корисници могу да стекну почетне вештине из одређеног спорта и побољшају своје физичке способности.

За оне који желе да се баве рекреативним спортом и на тај начин побољшају свој здравствени статус, ССОСИБ организује спортско – рекреативне програме у неколико спортских центара у Београду.

Спортско-рекреативне активности имају снажан утицај на реституцију, одржавање и повећавање физичких способности особа са инвалидитетом, као и на целокупан биолошки систем (здравље појединца) . Бављење спортско-рекреативним активностима утиче и на психолошки склоп личности (јачање самопоуздања, самопоштовања,...). Једна од најважнијих функција спортско-рекреативних активности је (ре)социјализација личности.

Пуно је примера особа са инвалидитетом које су кроз спортско-рекреативне активности постигле уравнотежен друштвени живот и на психолошком плану су веома стабилне личности. Оваквих примера би било и више када би се побољшали услови за бављење организованим облицима спортско-рекреативних активности.

СВЕ АКТИВНОСТИ СУ БЕСПЛАТНЕ

ЗА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ НАС КОНТАКТИРАТИ НА БРОЈЕВЕ 011 241 00 99, 064 10 99 209 ИЛИ ДОЋИ ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈЕ  САВЕЗА ЛОКАЛ БРОЈ 1 У  СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ ОЛИМП.

 

 

ССОСИБ